Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.11.2013 20:27 - Къде?
Автор: kolionikolov Категория: Политика   
Прочетен: 818 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Къде?

от Никола Николов

В последните месеци постоянно чуваме въпроса "Кой?". Всеки ден се питаше кой е предложил една съмнителна личност за шеф на ДАНС. "Кой? Кой? Кой?" - ем дядо ми Благой бе. Това не е важно, Пеевски не може да навреди чак толкова много на страната. Членуващият в ДПС не е най-големият проблем на държавата, че заради него да се иска оставката на цялото правителство. Съгласен съм, че човек като Пеевски не е подходящ за шеф на ДАНС, ама той ли е виновен за всичко?

Разбира се, историята се повтори и точно както в самото начало на прехода, СУ бе окупиран от студентите, които решиха да искат промяната и оставката, чрез тази безумна постъпка. Защо бе? Университета ли е мястото? Защо не опитахте да окупирате  НС или президентството? Тя вече падна тая окупация, ама все пак... И тия "ранобудни студенти"... Те не знаят какво искат, пък тръгнали оставка да искат. Да не използвам по-обидни епитети, ама вие сте големи глупаци! Искрено се надявам, някой от тези, които окупираха, да прочете този текст и да отговори на въпросите, които ще задам. Та така де, време е да започвам, защото иначе ще се почувствам като Димитър Пенев, а именно, няма да мога да си хвана мисълта.

Защо? Защо искате оставка? То е ясно, че тия са негодници, ама да не мислите, че тези, които ще ги наследят сега ще са много по-наред? Ами не, дами и господа, и следващите ще са като сегашните - няма да стават за нищо. Е тогава защо искате оставка? А да, за промяна на политическата система! А тази система знаете ли как се променя? Нека ви кажа - само отвътре се бута. Да, сега нямате партия в НС, която да ви защитава интересите, но да не мислите, че ще имате представителство в следващият парламент? Не го ли разбрахте, че няма да се получи. Да, гафът Пеевски беше изключително сериозен, ама това причина ли е да се иска оставката на правителство, което се е заклело няколко дни по-рано? Имате ли представа какво ще се случи, ако тия тъпанари подадат оставка? Имате ли си представа какво ще се случи, ако Орешарски каже "Аз бях дотук, майната ви!"? Нима искате Бойко да се завърне на бял кон? Ако това искате, тогава имате сериозни проблеми с мисленето.

Къде? Къде бяхте през февруари? Къде бяхте, когато ченгетата биха на Орлов мост? Защо тогава не окупирахте университета? Къде бяхте бе? Да не бяхте окупирали кръчмите и дискотеките в Студентски град? Или тогава не бяхте ранобудни? Тогава спахте! Къде бяхте, когато бе дошъл денят за избори? И тогава ли спахте? Защо тогава не опитахте да промените системата по единственият възможен начин? Мога да се хвана на бас, че тези, които искат оставката на кабинета Орешарски, няма да отидат да гласуват, ако премиера ви се върже на акъла. И тогава какво право ще имате да искате каквото и да е било от следващите управляващи? Ще имате само едно право - да ги псувате пред телевизора. Ако така ви харесва - добре. Ако не ви харесва, пак ще окупирате университета. Машала, машала.

Окупирахте СУ. А защо точно СУ? Защото ченгетата не могат да влязат вътре да бият ли? Евала, гении сте! Един известен политик е казал, че демокрацията трябва периодично да се напоява с кръвта на патриоти. Само така дървото на демокрацията можело да се подхранва. А вие като големи смелчаги се навряхте в сградата на университета. Нали проблемите ви бяха правителството и президента? А защо не опитахте окупация на парламента? Аз лично щях много да ви се смея и да гледам с лека форма на садизъм как жандармерията и полицията ви бие ожесточено! Радвайте се, че министър на вътрешните работи не е Цветанов, защото при него и относителната автономия на университета нямаше да ви спаси от полицейските палки, кубинки и юмруци!

По-горе ви попитах какво ще се случи, ако тия си подадат оставката. Едната възможност е завръщането на ГЕРБ. И тогава ще гледаме тиква на бял кон. Това ли искате? Нима искате да гледате полицейски произвол всеки божи ден? Мислите ли, че БСП и ДПС няма да имат възможността да се опитат да съставят правителство? Обявихте, че няма да си правите партия. А как искате да промените политическата система? Ще подкрепите някой ли? Да не смятате, че Бареков, Реформаторския блок, ГЕРБ и други знайни и незнайни герои ще ви подкрепят исканията? Ако смятате, значи сте изключително невежи!

Държа да се разгранича от управляващите партии, защото очаквам обвинения, че съм комунист или туркофил. Е, не съм. От мен добра дума за БСП няма да чуете, а ДПС бих я забранил, ако съм конституционен съдия. Аз направих своят избор, време и вие да направите вашите, защото не остана много време. Ако не започнете да мислите, ви очаква съдбата на нашите родители - да се издъним с гръм и трясък. Те имаха възможност преди 24 години и я пропиляха. Не я пропилявайте и вие.

25.11.2013г.





Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolionikolov
Категория: Политика
Прочетен: 33770
Постинги: 14
Коментари: 25
Гласове: 16
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930