Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.02.2017 17:40 - Легализирай
Автор: kolionikolov Категория: Политика   
Прочетен: 1489 Коментари: 2 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Легализирай

От Никола Николов

Като финансист по образование се вълнувам изключително пряко от ставащото в публичния сектор и съм размишлявал върху възможностите. Има купища неуредици, особено в данъчната и социалната политики на страната. Например рентите и земеделската земя не акумулират данъчни приходи за страната, а заплатата на учителя се облага и с данъци, и с осигуровки. А и много морална простотия има по нашите ширини. Например проституцията е нещо заклеймявано, но пък е крайно морално да произвеждаш цигари и тютюнопроизводителите да се ползват с политическа протекция.

Именно проституцията е обект на тези писания. С един приятел си обсъждахме какво би било, ако се легализира проституцията. Всъщност чисто институционално проституцията не е незаконна. Всеки има право да прави с тялото си каквото си поиска. Според Наказателен кодекс, подсъдими са сводници и сутеньори, а не проститутки. Към момента леките жени по централните булеварди или по магистралата могат да бъдат прибирани от полицията, но за нарушаване на общественият ред, което е колко – 24 часа в ареста? Няма смисъл, при положение, че е част от обществото ни. Това не е търговия с оръжие, това не е незаконно вкарване на поредните ислямизирани талибани от Близкия Изток, това не е бизнеса с хероин. Това е просто едно плътско забавление, което обществото ни реално приема, въпреки пишман-морализма, който се опитва да ни пробутва.

Не ме разбирайте погрешно, не защитавам проституцията, никога не съм и няма да платя за секс, но защо да не се реализира под законовата и защита? Това е прагматично поведение. Тези хора ще продължат да си проституират. Нали знаете, проституирането е дейност, съществуваща от зората на човечеството. Ето и моето предложение – нека да се създаде професията „проститутка“, по модела на улиците с червените фенери в Холандия. В Женева, Швейцария, миналата година бе открито кафене, в което можеш срещу 50 или 55 франка(към 50 евро) да получиш фелацио. И уважаеми читатели, това са държави, в които има ред и дисциплина.

Знам какво ще си кажете – абе тъпанар, как ще легализираш проститутките, как ще го обясниш? Давам конкретна методика. Има си категорийност на професиите. При положение, че ТИР-аджиите са втора категория труд, защо не и жриците да не бъдат? Втора категория труд си върви с опцията за по-ранно пенсиониране. Осъзнавам, че една проститутка трудно ще работи до 70. Не е необходимо – заради това си има създаден професионален пенсионен фонд към НОИ, в който работодателите внасят за тяхна сметка допълнителни суми всеки месец, регламентирани в Кодекса за социално осигуряване. Освен категорията на жриците, може да се определи и минимален осигурителен праг. Ако минималната осигурителна е 1000 лева, хазната ще има приходи, а проституиращите ще успеят и да си докарат стаж за пенсия.

Чрез узаконяване на този тип дейности ше доведат до създаване на бардаци. Един бордей създава работни места не само за жениците. Трябва и някой да се грижи за тези места – охранители, счетоводители, чистачки, рецепционисти. Подобно на хотелиерите, и тази дейност може да се позва с преферциалната ставка на ДДС от 9%. Какво означава това – повече осигуровки, по-големи приходи от ЛПД, от ДДС, от ДНИ, от КПД. Отчитане на доходи. Проблем в родната икономика е неотчитането на доходи. Ето начин да ги изкараме наяве.

Узаконяването на тая дейност води и до създаването на синдикат. Така ще се защитават интересите на професията. Отделно, въвеждаме изключително строги здравни изисквания за проституиращите, както и редовни тестове за болести. А най-хубавото – курвееш си без да си се регистрирал или по магистралките – айде глобичка, запор и каквото още се сетиш. Може да се носи и наказателна отговорност, не само административна.

Както казах, проституцията е доста стара професия. Историческата и обвързаност с нашето битие е наяве. Куртизанките са идеален пример. Ние не можем да изкореним професията, не можем да я ограничим, а само харчим едни нужни в други сектори в общественият живот пари. Нека да я впрегнем, да си вадим повече пари като държава, това е прагматично, в някои страни са го осъзнали. А и няма срамна работа, не е необходимо да се правим на по-големи моралисти, отколкото сме. Огледайте се – поповете – обратни ченгета в ДС, политиците ти – некадърници. Кой да ми говори за морал? Легализирай, дай им право на избор. За доброто на всички ни е.

26.02.2017г.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mao13 - Да си морално уродлив и агресивно неграмотен слугински Герб-евромутраген и "финансист" е СОЦИОПАТИЧНА ДИАГНОЗА
26.02.2017 18:29
Убедини категорично, какво опасно социално явление е комбинацията между продажен СЕЛСКИ Герб-евромутраген социопат, евтина туземна евро-окупационна прислуга и нещо като "финансист".
цитирай
2. kolionikolov - Цивилизованост???
26.02.2017 20:02
Е досега комунист, еничар и какво ли не са ме наричали, ама гербаджия вече е върха. А дали съм финансист или не, щом съм преподавал в роден университет, значи има нещо там като финансист. Много злоба, внимавай, че ще ти се пръсне някой кръвоносен съд, социализирания. :D
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolionikolov
Категория: Политика
Прочетен: 33739
Постинги: 14
Коментари: 25
Гласове: 16
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930