Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.07.2019 10:00 - За мъртвите души
Автор: kolionikolov Категория: Политика   
Прочетен: 876 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 26.07.2019 10:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Когато наближат избори и се заговаря за мъртви души. Оказва се, че хора, които са починали отдавна, така и не са били отписани от избирателните списъци. Още по-скандално е, че тези хора понякога гласуват и влияят върху изборните резултати. Това са до болка познатите ни български практики и в зависимост от това, онзи, който контролира администрацията, може да контролира и резултатите.

Оказва се, че мъртви души има не само в избирателните списъци. Такива има и в състава на БСП-Варна. Когато на 15 юли Корнелия Нинова бе провокирана от наскачалите и като глутница приятели и поддръжници на Борислав Гуцанов, тя сподели изключително притеснителни данни. Уви, от БСП-Варна са изпращани заявления за нови членове, които са меко казано скандални. Били са изпращани починали лица, несъществуващи в системата на ГРАО, както и са били използвани снимки на едно лице за повече от един кандидат за партийно членство. Председателят на БСП повтори твърдението си и в ефира на бТВ в предаването „Лице в лице“ на 24 юли. 7 формуляра са били подадени по този начин.

И това е само онова, което виждаме. Изключително възможно е да има хора, които не знаят, че са партийни членове, както и бройката да е много над седем души. Възможно е тази практика да се е прилагала не само в последните години, а и не само във Варна. Борислав Гуцанов нито е особено иновативен, нито пък е най-способния градски председател. Лично аз изпитвам съмнение, че тази практика да се прилага и в други партийни организации.

Беше ми зададен въпрос  – как променя картинката такова действие. Така се подменя волята на варненските социалисти. Който се интересува, може да отвори Устава на БСП. Там е описано как се избира градски председател, как се определя и градската конференция. А председател на градски съвет на БСП се става с избор от страна на делегатите на градската конференция. Въпросните делегати се определят въз основа на броя на партийните членове.

Сега изяснява ли ви се картинката? С изкуственото завишаване на броя на партийните членове, се увеличава и броя на делегатите. Така може някой да си гарантира поста на градски председател, като си набута лоялни хора в конференцията. А тази конференция не само избира ръководните кадри на местната структура – тя гласува и подрежда и листите за общински съветници, посочва кандидата за кмет, а има и водеща роля при определянето на номинациите за кандидати в други избори – като с особена тежест това се отнася при избора на народни представители.

Та какво излиза – който успее да си набута делегати, то излиза, че той може не просто да се издигне до ръководен пост на партията, с изключение на председател на БСП (който се ибира пряко от всички членове на партията), ами може да влияе и върху кандидатите за изборни длъжности. Самите делегати са реално съществуващи хора, но не са избрани по легитимен начин. И тук не става въпрос за самото лице Борислав Гуцанов, а за всеки един възможен председател на която и да е партийна структура.

Разбира се, Гуцанов отвърна на удара. Ден, след като в бТВ Нинова изнесе тези данни, той започна с обратни нападки. Опитът му да се измъкне, бе изключително смехотворен. Отново в предаването „Лице в лице“, той заяви, че не е подписвал такива заявления. Да, председателят на градския съвет не подписва такива документи, но градския координатор е лицето, през което минават заявленията. Офисите на двамата са един до друг. А градски координатор е административна длъжност, уважаеми читатели. Това лице получава заплата за това, че извършва партийна дейност. Координаторът е пряко подчинен на председателя и най-малкото трябва да го уведоми.

От думите на Борислав Гуцанов излиза, че той не просто не гледа какви хора се приемат в партията. Оказва се, че той не знае какви ги върши партийната администрация и другите ръководни кадри, в лицето на партийните секретари. Това е по-притеснителното. Градският председател или не знае какво се случва в собствената му къща, или знае, но си затваря очите. И в двата случая това е недопустимо.

Не е зле някой да напомни на „другаря“ Гуцанов, че не е необходимо задължително да се подпишеш на документ, за да си запознат с неговото съдържание. Същото се отнася и за противоправните действия. Ако Гуцанов е знаел, че се подава такава информация към София, но не е предприел действия, той е извършил бездействие, което е подпомогнало нарушаване на устава на партията.

Аз лично се чудя и на още нещо. Как няма да искаш да погледнеш и да се запознаеш с новите си членове? Това, което ще кажа, може и да не прозвучи много добре, ама не виждам никакви желаещи да се присъединят към БСП-Варна. Съмнявам се всеки ден да идват нови и нови кандидати за партийно членство. Особено пък млади хора, защото по една случайност имено скандалните формуляри са на млади хора.

Преди седмица писах как Гуцанов трябва да си ходи. Вече не просто трябва да се смени ръководството на градската организация, а и мисленето. Призовавам ръководството на партията да вземе мерки по отношение на случващото се във Варна. Искам да кажа нещо и на „другаря“ Гуцанов – аз смятам, че Нинова говори както от мое име, така и от името на много от членовете на БСП-Варна.

Прилагам и двата линка към изказванията на Корнелия Нинова и Борислав Гуцанов.

https://www.btv.bg/video/shows/lice-v-lice/videos/kornelija-ninova-ne-e-redno-partii-da-se-mesjat-v-izbora-na-glaven-prokuror.html
https://www.btv.bg/video/shows/lice-v-lice/videos/borislav-gucanov-njama-drug-obshtinski-savetnik-kojto-da-e-pravil-poveche-za-tova-gerb-da-badat-obekt-na-prokuraturata-ot-men.html



Тагове:   политика,   бсп,   избори,   Варна,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolionikolov
Категория: Политика
Прочетен: 33734
Постинги: 14
Коментари: 25
Гласове: 16
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930